بررسی اخلاقی و رفتــــاری طنــــــــز پَـــ نه پـَــ


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



بانگاهی عمیق تر باید گفت بدترین آفت این گزاره ترویج روحیه حاضر جوابی است که این روحیه در موارد بسیـاری موجبات ناراحتی خانواده،بزرگتـر ها و مخصــوصا پـدر و مادر را فراهم می آورد و موجب فرو ریختن دیـوار های احترام می گردد.

در غالب موارد اینگونه جواب دادن به دوستان،حتی دوستان بسیار نزدیک،غباری از غم را بر دل آنها می افکند و هر چند که ممکن است چیزی بر زبان نیاورند اما در دراز مدت مطمئنا در نحوه رفتار آنان با یکدیگر تاثیر گذار خواهد بود.

ریشه های رفتاری بوجود آمدن گزاره پــ نه پـــ

از جنبه دیگری نیز می توان آفت های این عبارت ترویج شده را بررسی نمود و آن زمینه های پدیدار شدن همچنین عبارتی است که با دقتی در بسیاری از عبارت های پَـ نه پَــ میتوان دریافت که اگر نگوییم در همه آنها در اکثریت قریب به اتفاقشان در واقع یک سوال بدون فکر و مهمل و بی فایده است که موجب برانگیخته شدن این عبارت میگردد.

آنچه در بسیاری از ما ها موجود است که سوالی که با اندک تاملی به جوابش می رسیم و با اندک تـوجهی از انجـام آن منصرف خواهیم شد،بدون آن تامل و تـوجه عاقلانـه بر زبان جاری می کنیم که مطمئنا در شخصیت های کامل و افراد عاقل این قضیه بدین شکل نمی باشد همچنان که در دستورات دینی ما را به فکر کردن قبل از هر سخن فرا می خوانند و می فرمایند:عاقل اول فکر میکند و بعد سخن می گوید 2 اما جاهل بعد از سخن گفتن به گفته خود فکر می کند و در بسیاری از موارد بر آن تاسف می خورد.

غالبا در آن سوالی که افراد در جواب آن عبارت پـَـ نه پـَــ را می آورند اصلا خود شخص سوال کننده در واقع دنبال جواب نیست و درحالی که جواب این سوال را میداند این سوال را می پرسد وعلت آن در مثال های مختلف،مختلف است؛مثلا وقتی شخصی به داروخانه می رود و میگوید باند دارید!؟ و متصدی داروخانه سوال می کند برای بستن زخم می خواهید!؟ (که در جواب آن عبارت پـ نه پـ میآید) آن شخص متصدی داروخانه شاید در زمان پرسیدن این سوال مهمل و بدون جواب یک فرصتی می گیرد تا مثلا مکانی که باند ها را در آنجا گذاشته بازیابی نماید! یا اینکه در بعضی مثال ها صرفا این سوال برای باز کردن سر بحث با طرف مقابل پرسیده می شود و به همین ترتیب این قضیه را می توان در مثال های دیگر بررسی نمود.
حالا در هر صورت (چه اینکه طرف مقابل بدون قصد و توجه این سئوال را پرسیده باشد یا اینکه به عنوان مقدمه یک سئوال و سخن دیگر این سئوال مهمل و مشخص را مطرح کرده باشد و یا قصدهای دیگری در کار بوده باشد) وقتی ما در پاسخ سئوال او که بدون قصد شوخی پرسیده شده می گوییم پــَ نه پــَ فلان! و با دوستانمان شروع به خندیدن می کنیم،در بسیاری از موارد این خنده منجر به خجالت کشیدن طرف مقابل و مسخره کردن او می شود ؛مانند افرادی که پیوسته منتظرند شخصی یک اشتباهی را مرتکب شود تا آن ها با دوستانشان اشتباه آن فرد را ابزار خندیدن خود کنند و لو اینکه این موضوع به قیمت تحقیر و تمسخر طرف مقابل تمام شود و این امور مسلما از آفت های شخصیتی است و از امور منافی با اخلاق و مروت و دین به حساب می آید.


1-امام باقر عليه السلام:

إِنَّ اللّه عَزَّوَجَلَّ يُحِبُّ المُداعِبَ فِى الجَماعَةِ بِلا رَفَثٍ؛

خداوند عزوجل دوست دارد كسى را كه در ميان جمع شوخى كند به شرط آن كه ناسزا نگويد.

كافى،ج2،ص663،ح4


2-لسان العاقل وراء قلبه،قلب الاحمق وراء لسانه؛

خردمند چون خواهد كه سخنى گوید،نخست در دل بیندیشد و در صلاح و فساد آن بنگرد،آن گاه بر زبان براند.پس زبان او تابع دل و طابع عقل او باشد و احمق هر چه یابد به زبان بگوید،آن گاه به دل در صلاح و فساد آن اندیشه كند پس دل او تابع زبان و طابع هذیان او باشد.

نهج البلاغه حكمت40

 

 




:: موضوعات مرتبط: مطالب مذهبی , ,
:: بازدید از این مطلب : 710
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : سه شنبه 20 تير 1391
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com